Ondernemers zijn verkopers!

Het mkb is de ruggengraat van de economie, maar veel mkb-bedrijven worstelen met hun verkoopactiviteiten, wat hun groei belemmert. In deze dynamische wereld van het mkb vervult de ondernemer meerdere rollen, waarbij de verkooprol essentieel is voor succes.

Dr. Maurik de Groot, partner bij Bron Training & Advies en verbonden aan Business School Lausanne en de Hogeschool van Amsterdam, heeft onderzoek gedaan dat laat zien hoe belangrijk de verkopersrol van de ondernemer is voor het voortbestaan van kleine en middelgrote bedrijven. Door drie deelonderzoeken te combineren, laat deze dissertatie zien dat het succes van mkb-bedrijven vaak afhangt van de verkoopvaardigheden van de ondernemer. Het onderzoek geeft ook inzicht in hoe ondernemers hun verkoopgedrag kunnen verbeteren met verkooptraining en de 'Verkopende Ondernemers Matrix' als uitgangspunt. Dit onderzoek vormt het fundament onder de blended aanpak van onze verkooptrainingen.

Vul de test in dit artikel (Holland Management Review 210, 2024) in om te zien wat voor type verkoper jij bent.

Heb je vragen of ben je op zoek naar verdere begeleiding, neem dan contact met ons op.

Made by Anouk

Is je huidige Squarespace website te klein geworden voor je grote ambities? Schakel Made by Anouk in.

Made by Anouk is dé Squarespace expert van Nederland. Samenwerken met mij betekent een slimme stap vooruit. Ik maak websites die je verwachtingen overtreffen en je laten opvallen. Mooi design, naadloze functionaliteiten en stressvrije aanpak voor gewenste resultaten. Succes gegarandeerd. Ik maak graag kennis met je.

https://madebyanouk.nl
Volgende
Volgende

Versterk je arbeidspositie